header-img
Meny
Gunnar Stålsett: Vennskapssamarbeid er viktig E-post
 
Vennskap Nord/Sør har fått gjentatte signaler fra Norad om at de ikke lenger kan støtte vennskapssamarbeid. Endringen skyldes at regjeringen vil prioritere bistandsarbeid med tydeligere resultater i sør. Denne realiteten lå som et mørkt bakteppe over feiringen av Moss og Aguacatan (Guatmela) 20-års jubileum nylig.
Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H)var begge opprørt over den manglende politiske anerkjennelsen av vennskapssamarbeid.
- Med dagens flyktning- og klimakrise kan man ikke melde seg ut og si at utfordringene ikke angår oss. De fjerne ting er blitt de nære ting. Vennskapssamarbeid bidrar til denne forståelsen, sa Gunnar Stålsett fra talerstolen.

Han vektla videre hvordan vennskapssamarbeid øker toleransen mellom ulike mennesker og hvor viktig dette er for å bevare fredelige samfunn.

Ordfører Tage Pettersen (H) trakk frem hvordan arbeidet mellom de to kommunene styrker demokratiet i Aguacatán. Dette kunne gjestene fra Guatemala, varaordfører Alida Cardona og Rosalinda Castro Simon fra kvinnegruppa, bekrefte. De la til at vennskapssamarbeidet har ført til at kvinners situasjon er bedret i Aguacatan. Det er bedre helsetilbud for kvinner. Flere kvinner har begynt å organisere seg og det har vært holdt ulike demonstrasjoner for kvinners rettigheter de siste årene på grunn av inspirasjon fra vennskapssamarbeidet.

Gratulerer med 20 års flott samarbeid, Moss-Aguacatan!


 

 


moss